Zsolti Bácsi hívta fel a figyelmünket erre az angolszász túróféleségre még a múlthéten,bár ő egy ízesített verziót hozott ami nem biztos,hogy mindenki tetszését elnyerte de szerintem érdemes kipróbálni a natúr változatot.
Tényleg egész jó a tápanyag tartalma:
100 gramm tápértéke:
kcal: 100
fehérje: 11.7
szénhidrát: 3.8
zsír: 4.2
Persze ez gyártónként eltérő ,mindig az alacsonyabb zsírtartalmút kell választani:)Összehasonlításképpen nézzük a (sovány) túrót:
100 gramm tápértéke:
kcal:120
fehérje: 14
szénhidrát: 3.0
zsír: 5.5
A dobozból való kikanalazáson túl természetesen sok lehetőséget tartogat,ha magunknak ízesítjük be biztos jobban fog ízleni mint az ízfokozókkal készített bolti cottage.Apróra vágott lila hagymával,fokhagymával,esetleg petrezselyemmel,olíva bogyóval (ízléstől függően) remek kiegészítője lehet a reggeli pirítósnak amit persze szénhidrát csökkentett cipóból sütünk:)De az általunk elkészített és finoman be ízesített "túrót" bele tölthetjük paradicsomba megszórhatjuk reszelt sajttal amit ráolvasztunk a sütőben. A jövőben egy hús pástétom készítésénél is ki akarom próbálni,kíváncsi leszek a végeredményre:)