Cottage cheese

 2014.01.16. 14:40

Zsolti Bácsi hívta fel a figyelmünket erre az angolszász túróféleségre még a múlthéten,bár ő egy ízesített verziót hozott ami nem biztos,hogy mindenki tetszését elnyerte de szerintem érdemes kipróbálni a natúr változatot.
Tényleg egész jó a tápanyag tartalma:

100 gramm tápértéke:
   kcal: 100
   fehérje: 11.7
   szénhidrát: 3.8
   zsír: 4.2

Persze ez gyártónként eltérő ,mindig az alacsonyabb zsírtartalmút kell választani:)Összehasonlításképpen nézzük a (sovány) túrót:

100 gramm tápértéke:

kcal:120

fehérje: 14

szénhidrát: 3.0

zsír: 5.5


Salad-Recipes-Cottage-Cheese-Summer-Salad.jpg


A dobozból való kikanalazáson túl természetesen sok lehetőséget tartogat,ha magunknak ízesítjük be biztos jobban fog ízleni mint az ízfokozókkal készített bolti cottage.Apróra vágott lila hagymával,fokhagymával,esetleg petrezselyemmel,olíva bogyóval (ízléstől függően) remek kiegészítője lehet a reggeli pirítósnak amit persze szénhidrát csökkentett cipóból sütünk:)De az általunk elkészített és finoman be ízesített "túrót" bele tölthetjük paradicsomba megszórhatjuk reszelt sajttal amit ráolvasztunk a sütőben. A jövőben egy hús pástétom készítésénél is ki akarom próbálni,kíváncsi leszek a végeredményre:)

A bejegyzés trackback címe:

https://csaszi-shortcuts.blog.hu/api/trackback/id/tr185761257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

263as számú CS BLOG rajongó Bé 2014.01.17. 10:49:40

Kedves FőShéf bá'!
Múltkor alkalmam nyílt megkóstolni a saját készítésű (akkor még ízesítetlen) krémsajtod. Tudom, hogy egyszerű elkészíteni, de gondolj másokra is és oszd meg velünk elkészítésének módját:), hogy ne a boltban kapható színezőanyaggal, tartósítószerrel és ízfokozókkal teli verziókat kelljen fogyasztanunk.
Előre is köszi!
süti beállítások módosítása