A köles

 2014.01.26. 21:52

Állítólag régen se töltött be komoly szerepet a Magyar emberek táplálkozásában, és még most se..
Pedig már szinte minden boltban megtalálható,még gyors köles is kapható, amit zacskóban kell megfőzni.
Mezopotámiában már 6000 évvel ezelőtt is termesztették,de mi mégse akarjuk észrevenni.Pedig szerintem jó kis cucc.Köretnek is finom ,de rengeteg mást is készíthetünk belőle.Ami a lényeg ,hogy édességnek is kiváló.Nemsokára csinálok is valami jó köleses sütit:)koles.jpg

A köles előnye, hogy nemcsak lúgosít, de csupán 50 gramm belőle fedezi a napi javasolt fehérjebevitel 12 százalékát.Fontos magnézium forrás,magas a B-vitamin tartalma, ééés szilíciumban is gazdag ami jót tehet a hajhullásomnak is:)Amit még fontos megemlíteni ,hogy a zabhoz hasonlóan magas a rosttartalma és gluténmentes.

100 gramm tápértéke:
   kcal: 371
   fehérje: 11
   szénhidrát: 70.6
   zsír: 3.9

Viszonyításképpen a rizs:

100 gramm tápértéke:
   kcal: 353
   fehérje: 7.4
   szénhidrát: 77.5
   zsír: 0.6

A bejegyzés trackback címe:

https://csaszi-shortcuts.blog.hu/api/trackback/id/tr95784076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása